הלימודים לקראת תואר ראשון בפסיכולוגיה עוסקים בהבנת התנהגות בני אדם ובעלי חיים כמו גם בהבנת נפשם של בני האדם. במוסדות לימוד רבים סף הקבלה ללימודי פסיכולוגיה הוא ציון פסיכומטרי גבוה יחסית.
ללימודי פסיכולוגיה יישום במגוון תחומים:
פסיכולוגיה קלינית – פסיכולוגיה קלינית מאבחנת ונותנת טיפול וסיוע לסובלים מקשיים, בעיות התנהגותיות וממצוקות, ועוזרת בין השאר למכורים לסמים, לבני זוג הנמצאים בקונפליקט ועוד.
פסיכולוגיה ארגונית תעסוקתית – תחום זה של פסיכולוגיה עוסק בייעוץ לארגונים וחברות.
פסיכולוגיה חינוכית – העוסקים בתחום זה עובדים בדרך כלל במערכת החינוך, ומסייעים לתלמידים מתקשים אשר חווים קשיי הסתגלות רגשית התנהגותית. פסיכולוגיה חינוכית עוסקת גם בהדרכת הורים.
פסיכולוגיה התפתחותית – פסיכולוגיה העוסקת בהבנת האתגרים העומדים בפני האדם לאורך שנות חייו, הקשר בינו לבין הסביבה, הבנת מעמיקה של שנות הילדות והקשר בין האדם לבין הציוד והמכשור הסובב אותו ועוד.
פסיכולוגיה שיקומית – תחום של לימודי פסיכולוגיה העוסק באבחון וטיפול באנשים בעלי נכויות ומגבלות גופניות, שכליות, חברתיות, נפשיות וכו'.
מטרת הלימודים לקראת תואר ראשון בפסיכולוגיה היא הקניית ידע בסיסי במחקר ובתיאוריה של התחום. תואר ראשון בפסיכולוגיה מבהיר מהן שאלות היסוד שעליהן מתבססת הפסיכולוגיה, הכלים המדעיים ומושגיה הבסיסיים. תואר ראשון בפסיכולוגיה מעניק לתלמידים התנסות בסיסית מחקרית וטיפולית.
בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה לא יכולים לעבוד בתחום בתור יועצים או פסיכולוגים, זה ניתן רק לבעלי תואר שני ומעלה. סיום תואר ראשון בפסיכולוגיה במסלול חד חוגי בציונים גבוהים יאפשר קבלה נוחה יותר לתואר שני בתחום ועיסוק במקצוע.
לחזרה לדף מקצועות לתואר ראשון