מבחן אמי"ר, כמו גם הפסיכומטרי, מציע לנבחנים אפשרויות להיבחן בתנאים מותאמים. למבחן זה, יכולים לגשת נבחנים שיש להם לקות הפוגעת במידה ניכרת בתפקודם, כמו לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז ושאר מגבלות רפואיות פיזיות אשר מונעות מהם להיבחן בתנאים הרגילים.
מי שאחראים על מבחן אמי"ר בתנאים מותאמים הוא צוות היחידה לבחינות מותאמות, המורכב מאנשי מקצוע מהתחומים פסיכולוגיה, נוירופסיכולוגיה, מדידה (פסיכומטריקה) ורפואה, שתפקידם להתאים במידת האפשר את תנאי הבחינה למגבלה או ללקות של הנבחנים וזאת במטרה לעקוף את הקשיים הנובעים ממנה. ההתאמות לנבחנים נעשות מתוך שמירה על המדידה התקינה ועל ההוגנות כלפי כלל ציבור הנבחנים.
כאשר דנים בבקשה לתנאים מותאמים שמים דגש על התאמת התנאים למגבלות הנבחן. המטרה היא לעקוף במידת האפשר את הלקות, כאשר היא לא פוגעת ישירות בתחום הנמדד בבחינה. חשוב להדגיש שבחינה בתנאים מותאמים, אין מהותה בפיצוי או העדפה מתקנת.
הקלות שלא מאושרות לנבחנים במבחן אמי"ר ללקויי למידה
מי זכאי להיבחן בתנאים מותאמים?
ומי לא זכאי?
- גם אם אישרו לכם הקלות בבחינות הבגרות ואתם מגיעים עם המלצות מאבחנים, זה לא יבטיח כי אוטומטית תהיו זכאים להבחן במבחן אמי"ר בתנאים מותאמים.
- החל משנת 2018 ניתן לגשת לבחינה בתנאים מותאמים בכל אחד מארבעת המועדים בשנה –
צפו במועדי מבחן אמי"ר – כאן.
יש לציין שבאמי"ר (בניגוד למבחן פסיכומטרי) – כל מי שרוצה יכול לבחור לגשת לבחינה ממוחשבת – אמיר"ם (שנחשבת ההתאמה המשמעותית ביותר לבעלי לקויות למידה והפרעות קשב), ולכן פעמים רבות אין צורך בכל הליך הבקשה. - לא ניתן לבחור את יום הבחינה המותאמת, אשר מתקיימת ביום הבחינה המצוין בטופס ההרשמה לבחינה, כמה שבועות לפניו או אחריו.
- שימו לב, אם אינכם יכולים, מסיבות רפואיות, להיבחן בכיסא אוניברסיטאי – תוכלו להגיש לקראת כל מועד של בחינת אמי"ר (ולא רק לכזה בתנאים מותאמים) בקשה להתאמת תנאי הבחינה.
הרשמה למבחן אמי"ר ללקויי למידה
- אין הרשמה מאוחרת לבחינה בתנאים מותאמים
- מכיוון שהטיפול בבקשות להיבחן בתנאים מותאמים יכול לקחת עד 25 ימי עבודה, ההמלצה שלנו היא להירשם לבחינה לפחות שלושה חודשים לפני המועד המבוקש.
נושאים נוספים שיעניינו אותך: