שוקלים לגשת למבחן אמי"ר? כדי לחסוך זמן וכסף כדאי לדעת כמה דברים עוד לפני שנרשמים. מבחן אמי"ר בהחלט עשוי לקצץ לכם את כמות הקורסים באנגלית באוניברסיטה ואף להעניק לכם פטור, אבל לפני ההרשמה יש לבצע מספר בירורים חשובים לגבי משמעות הבחינה, האם היא מוכרת על ידי המוסד בו תלמדו והיכן כדאי להתכונן לקראתה.
קבלת ציון הבחינה ואופן ההתייחסות אליו
אחד הדברים הראשונים שיש לברר לפני שניגשים לבחינה (או למבחן המקביל על מחשב שנקרא אמיר"ם) הוא אם הציון מוכר על ידי המוסד המבוקש. כמו כן, אם ניגשתם ליותר מבחינת אנגלית אחת כדוגמת פסיכומטרי או אמי"ר, חשוב שתדעו כי בכל מוסד אקדמי קיים אופן התייחסות אחר לציונים. יש מוסדות שיתייחסו לציון היותר גבוה, אחרים ישקללו את ממוצע כל הבחינות ויש גם מוסדות שיתייחסו אך ורק לנתוני הבחינה האחרונה.
מתי וכמה פעמים אפשר לגשת למבחן
חשוב לדעת כי אין כל הגבלה על מספר הפעמים בהם ניתן לגשת למבחן אמי"ר, כך שגם אם לא השגתם את התוצאה הרצויה מבחינתכם תמיד תוכלו לגשת לבחינה נוספת. יש לציין כי בחינות אלו נפרסות על פני מס' מועדי בחינה שונים במשך השנה, על פי רוב בחודשים יולי, אוקטובר, דצמבר, פברואר ואפריל.
ייתכן שמגיעות לכם הקלות
אם מגיעות לכם הקלות בבחינות עקב ליקויי למידה תידרשו תחילה לבצע הרשמה רגילה למבחן דרך המרכז הארצי לבחינות והערכה ולאחר מכן לשלוח לנציגי המרכז אבחון ומסמכים רלוונטיים הקשורים ללקות הלמידה שלכם. ההקלות, אם תהיו זכאים להן, כוללות הפסקות בין פרקי הבחינה, הארכת זמן או השמעת התכנים. כמו כן, חשוב שתדעו כי לא בכל מועד מתקיימות בחינות עם הקלות והן לרוב נערכות בחודשים דצמבר, אפריל ויולי.
להגיע מוכנים
במקביל להליך ההרשמה מומלץ גם לברר אודות קורסי הכנה איכותיים וייעודיים לבחינה. נכון, ניתן ללמוד למבחן גם באופן עצמאי, אך מי שמתקשה באנגלית ומי שקיבל ציון נמוך בפסיכומטרי עדיף לו לקבל עזרה מקצועית מסודרת. לשם כך, יש לבחור בקורס המועבר על ידי מכון או בית ספר מנוסה ומוכר, המספק שיטות לימוד ותרגול מתקדמות. מעבר לכך, רצוי כמובן למצוא מסגרת הקרובה למקום מגוריכם עם מערכת שעות גמישה המשתלבת עם עבודה ופעילויות אחרות.
אמי"ר או אמי"רם?
רבים מתלבטים בין מבחן אמיר"ם לאמי"ר. בעיקרון מדובר באותה הבחינה, אך התנאים בה והרשאים לגשת אליה שונים. אמי"ר הוא מבחן אמריקאי המשמש ככלי למיון מועמדים בהתאם לרמת האנגלית שלהם ואליו כל אחד יכול להירשם באופן עצמאי; אמיר"ם היא בחינה ממוחשבת המבוצעת מטעם מוסד הלימודים, לצורך בחינת ידיעות האנגלית של המועמדים. המשמעות היא של אמיר"ם ניתן לגשת רק אם היא קיימת במוסד האקדמי בו תרצו ללמוד, וגם זאת רק בתנאי שקיבלתם אישור. מעבר לכך, קחו בחשבון כי במבחן אמי"ר ניתן לחזור אחורה לכל שאלה ובכל עת, בעוד שאמיר"ם אין אופציה לחזור ולתקן. מצד שני, הזמן המוקצב לכל שאלה במבחן אמיר"ם הרבה יותר ארוך בהשוואה לאמי"ר.
איך נרשמים למבחן?
לאחר שערכתם את כל הבירורים לקראת הבחינה הגיע הזמן להירשם. תוכלו לעשות זאת בשתי דרכים: האחת באמצעות האתר הרשמי של המרכז הארצי לבחינות והערכה; והשנייה באמצעות רכישת ערכת בחינה ברשת סטימצקי, בחנויות הספרים האקדמיות או ישירות מהמרכז הארצי לבחינות והערכה. במקרה זה, את התשלום תידרשו לבצע בבנק ולשלוח את הטפסים בדואר רשום. חשוב לציין כי את ההרשמה למועד מסוים יש לבצע מספר שבועות מראש ובטרם סגירתה. ככל שתירשמו מוקדם יותר כך תוכלו להבטיח כי מקום הבחינה יהיה בסמוך לאזור מגוריכם. לבסוף, זכרו כי במידה וטפסי ההרשמה שלכם יגיעו לאחר סגירת ההרשמה הם יועברו אוטומטית למועד הבא.