אז איך בעצם בוחרים מה ללמוד? קודם כל, מנסים להתפכח מאשליות ומרדיפה אחר "מקצוע מושלם שיתאים לי מכל בחינה שהיא". לכל אחד מאיתנו יכולות ונטיות שונות ונוכל לעשות בחיינו כמה וכמה דברים. חשוב לזכור שבעולם אין דבר "מושלם", ולצערנו לכל תחום ומקצוע יש יתרונות וחסרונות.
איך אפשר לבחור מה ללמוד?
יש כאלה ששאלת ה-"מה ללמוד" כל כך מטרידה אותם, עד שהם מחליטים לדחות את ההחלטה למועד מאוחר יותר, כשירגישו שהם מוכנים. אמנם, אין שום פסול בלקחת את הזמן ולחשוב על הדברים, אך דחייה ממושכת מדי לא תוביל לשום מקום, ושאלת מיליון הדולר – מה ללמוד – לא תיעלם מעצמה. נסו לתפוס את עצמכם ולחשוב באופן מושכל לאן מועדות פניכם.
נסו לחשוב מה חשוב לכם בעבודה – האם אתם טובים בעמידה מול קהל? או אולי דווקא עבודה יחידנית מול מחשב מתאימה לכם יותר? רשמו לפניכם רשימה של מקצועות פוטנציאלים וחשבו אילו יכולים לענות על צרכיכם בצורה הטובה ביותר, ותוכלו להגיע ביתר קלות לתשובה לשאלה מה ללמוד: לאחר שתגיעו למסקנה במה תרצו לעסוק, בררו מה ללמוד כדי להגיע לכך. כך תוכלו להגיע לענות בצורה המושכלת ביותר לשאלה מה ללמוד.
עצה נוספת היא לנסות להתעלם מ"רשימות המקצועות המבוקשים" המופיעים חדשות לבקרים בעיתונים. אלה לא יגידו לכם אם מקצוע זה או אחר מתאים לכם או לאו, ואף לא אומר דבר על העתיד – האם בעוד שלוש-ארבע שנים המעסיקים יחכו לבוגרים הטריים בזרועות פתוחות? אין לדעת, ולכן אין לסמוך על כך ולהחליט על פי זה מה ללמוד.
ואם החלטתי מה ללמוד והתחרטתי? בניגוד למה שחושבים רבים בשלב זה, לא קרה שום דבר. לא מעט אנשים מחליטים לעסוק בתחום מסוים, אך השנים והניסיון מוביל אותם למקומות אחרים. גם את המסלול האקדמי אפשר לשנות בעודכם בלימודים, אך נסו להימנע משינוי כזה בשל ההפסד הרב הכרוך הכך. ברגע שתבינו כי אין מדובר כאן על "חתונה קתולית" אולי יהיה לכם יותר קל לבחור מה ללמוד.
נושאים נוספים שיעניינו אותך: