רוצה לשמוע עוד על השלמת בגרויות?
שם מלא לא תקין
טלפון לא תקין

הרפורמה

שר החינוך- שי פירון הודיע על כניסתה לתוקף של תוכנית "ישראל עולה כיתה", המהווה רפורמה בבגרויות ורפורמה בפסיכומטרי ובדרכי הקבלה לאוניברסיטאות.

למה צריך לעשות רפורמה בבגרויות?השינויים הרפורמה בבגרויות - כל מה שצריך לדעת

לפי דבריו של שר החינוך, מערכת החינוך הנוכחית בוחנת שינון ואין מספיק מקום כרגע לשיח בין התלמיד והמורה, ואפשרות לתלמידים ללמוד לפי הדברים שמסקרנים אותם ולהעמיק את הלמידה. בנוסף לשינויים במבנה הלימוד, יתווספו פעילויות חברתיות כמטלה נדרשת בלימודי התיכון.

השינוי הגדול ביותר ברפורמה זאת הוא בביטול החובה בבחינת הפסיכומטרי כתנאי לקבלה ללימודים גבוהים.

כיום, על מנת להתקבל למוסדות להשכלה גבוהה ובמיוחד לאוניברסיטאות השונות, יש להציג תעודת בגרות מלאה בעלת ממוצע ציונים בהתאם למקצוע שאליו אתם רוצים להתקבל, ובנוסף גם ציון בחינה פסיכומטרית – שיוצר ביחד עם ממוצע הבגרויות ציון סכם שעל פיו מתקבלים ללימודים. במידה ואין ביכם תעודת בגרות, תוכלו לבצע השלמת בגרויות, אשר תסייע לכם להתקבל למוסד ההשכלה הגבוהה אליו אתם מעוניינים להתקבל.

השינוי יגרום לכך שיתאפשר לתלמידים להרשם ללימודים גבוהים גם ללא הבחינה הפסיכומטרית אלא רק לפי ממוצע בגרויות. הקריטריונים לקבלה ינתנו בהמשך לאחר הקמת ועדה מטעם משרד החינוך שתקבע את מהימנות הבגרות וממוצע הציונים הנדרש לכל מקצוע.

חשוב לדעת כי הפקולטות להנדסה ולרפואה עדיין יוכלו לשמור את הזכות לקבל תלמידים לפי ציון הסכם המורכב ממבחן פסיכומטרי וממוצע בגרויות יחדיו.

מה ישתנה במבחני הבגרות בעקבות הרפורמה?

  • בחינות הבגרות ייחלו רק בכיתה יא, ולא בכיתה י כפי שמקובל כרגע.
  • מספר הבגרויות הנוכחי לא יצומצם. עם זאת, יתבצע ריכוז מקצועות.
  • למועד ב' במבחני הבגרות יוכלו לגשת רק הנבחנים אשר נכשלו במועד א', ולא כל מי שמעוניין בשיפור הציון.
  • מספר הטפסים והשאלונים בבחינת הבגרות יצומצם.
  • מבחן הבגרות לא יכתב לפי כל החומר הנלמד אלא רק לפי 60-70% מהחומר, כאשר שאר 30% הנותרים ייבחנו דרך עבודת מחקר.
  • מבחני הבגרות יחולקו ל-3 אשכולות עיקריים: עברית (ספרות ולשון), ידע עם מדינה ועולם (היסטוריה ואזרחות) מורשת ותרבות (תנ"ך, תושב"ע). מקצועות האנגלית והמתמטיקה אינם חלק מהאשכולות הללו והם נשארים כחלק נפרד מתעודת הבגרות.

שימו לב! השינויים בבגרויות הם חלק מהרפורמה בחינוך של השר שי פירון, "ישראל עולה כיתה", שכוללים גם שינויים במבחן הפסיכומטרי. אם אתם משלימים בגרויות לקראת לימודים אקדמאיים תצטרכו לקרוא גם את כל המידע שצריך על הרפורמה בפסיכומטרי.

נושאים נוספים שעשויים לעניין אותך:

X