ישנם שני מסלולי בגרויות: בגרות אינטרנית ובגרות אקסטרנית, ההבדל ביניהם בא לידי ביטוי תחת הרשות האחראית על התלמיד. תלמידים השייכים למסלול בגרות אינטרנית נמצאים תחת אחריות בית הספר התיכוני בו הם לומדים, זאת בעוד תלמידים השייכים למסלול בגרות אקסטרני נמצאים תחת השלוחה ללימודים אקסטרניים של משרד החינוך- באופן ישיר.
ההבדל העיקרי של בגרות באקסטרני לעומת בגרות באינטרני הוא שבמהלך לימודי בגרות באקסטרני לא תדרשו ללמוד מקצועות מסויימים מתוך מסלולי ההרחבה, כדוגמת ביולוגיה או פסיכולוגיה אשר דורשים עבודת מחקר מסכמת המתקיימת בבתי הספר התיכוניים. הבדל נוסף שניתן למצוא הוא שתלמידים אקסטרניים ניגשים למבחנים הארציים בלבד- כלומר מבחני הבגרות במקצועות הליבה: בגרות במתמטיקה, בגרות באנגלית, לשון והבעה, היסטוריה.
כיצד תדע אם עליך לבצע בגרות אקסטרני או באינטרני?
על מנת להשתייך לשלוחה ללימודים אקסטרניים, עליכם להיות תלמידים שלא ניגשו לאף בחינת בגרות בבית הספר התיכוני בו למדתם. אם ניגשתם בעבר לבחינת בגרות- תהיו משויכים לבית הספר התיכוני בו התקיימה בחינה זו. כך שכאשר תרצו להשלים את תעודת הבגרות או לשפר אותה, יהיה עליכם לבדוק להיכן אתם משויכים.
האם כדאי לי לעבור לבגרות אקסטרני?
לא כולם מתאימים ללמידה במערכת החינוך, כלומר בבתי הספר התיכוניים המכונים אינטרניים. תלמידים רבים מרגישים כי צוות ההוראה לא מבין אותם, לא מסתדרים עם מערכת החינוך והתנאים הנוקשים של התיכון, או סובלים מהפרעות קשב וריכוז שלא מקבלות את המענה הדרוש במסגרת האינטרטית.
אולם, אין זה אומר שעליכם לוותר על סיום 12 שנות הלימוד וקבלת תעודת בגרות. בגרות באקסטרני יכולה להיות הפתרון המתאים לכם. זאת משום שהיא מתמקדת במסגרת לימודים גמישה יותר, יחס אישי של המורים וסיוע במציאת פתרונות יצירתיים במידה ונתקלתם בבעיה. באופן כללי מסגרת הלימודים האקסטרנית היא גמישה יותר – ומטרתה לסייע לתלמיד לסיים את 12 שנות הלימודים. חשוב לסיים את תעודת הבגרות, אם אתם לא רוצים להפוך המבורגרים לשארית חייכם.
גם אם סיימתם 12 שנות לימוד, אך ללא תעודת בגרות, או שאתם מעוניינים לשפר את תעודת הבגרות תוכלו לעבור למסלול לימודים אקסטרניים – הדבר כמובן מצריך ייעוץ, אך אנו בקידום בגרויות נמצאים כאן עבור לבחון את מצבכם ולהמליץ לכם על דרכי הפעולה היעילות ביותר עבורכם.
נושאים נוספים שעשויים לעניין אותך: