פיעל, פועל או התפעל? זמן עבר, הווה או עתיד? ואיך תטו את זה בגוף שלילי רבים? אין ספק שהבגרות בלשון לא פשוטה, אבל תרגול, תרגול ועוד תרגול וגם אתם תצליחו ובגדול! אז מה בדיוק צריך לדעת על הבחינה והמקצוע בכלל?
הבגרות בלשון היא מקצוע חובה בהיקף של 2 יחידות לימוד ואחד המקצועות בעלי ממוצע ציונים הנמוך במדינת ישראל, מה שמעיד על רמת קושי החומר והחשש איתו ניגשים התלמידים לבחינה.
חשיבות השפה היא מכרעת בעידן הנוכחי שמאופיין בשימוש נרחב במילים לועזיות ובקיצורים מאולתרים, מבנה העברית נשחק ונשכח, ניסוח ותחביר בעייתיים ודלים וקיימות שגיאות כתיב רבות. השפה העברית היא שלנו ועלינו לשמור עליה מכל משמר לבל תתפורר ותיעלם אט אט.
התרגול הוא אחד מדרכי הלמידה המומלצים והיעילים בכדי להתכונן לבחינה, ובעזרת קורס הכנה מקיף ומקצועי תקבלו את כל הכלים הדרושים לכם ותתרגלו את שיטת הלימוד הייחודית עד שתגיעו למצב מוכנות והבנה מקסימאלי.
ממה מורכבת בחינת הבגרות בלשון והבעה?
הבחינה מורכבת משני שאלונים שבנויים מנושאים כמו הבנה והבעה, דיוקי הגייה מערכת הצורות (פועל + תצורת השם) ועוד.
בפרק הראשון תתמודדו מול קטעי קריאה שלא נחשפתם אליהם עדיין ותצטרכו לענות על שאלות שיבדקו את ההבנה, שטף הכתיבה, שימוש בשפה וניסוח. דומה לקטע האנסין המופיע גם בבחינת בגרות באנגלית.
הפרק השני מתייחס לאוצר מילים, משמעים ומילות יחס – עליכם לזהות את המשמעות, להבין את הנקרא ולהשתמש בצורת היחס המתאימה.
פרק שלישי: תחביר וצורות – תצטרכו לדעת לזהות ולפעול על פי הכללים המנחים.
משך הבחינה בשאלון הראשון הוא שעתיים וחצי ומשך הבחינה בשאלון השני הוא שלוש שעות וחצי. בבחינה השימוש בחומר עזר מכל סוג שהוא אסור בהחלט.
אז כמו שכבר הבנתם, מדובר בבחינה לא פשוטה שמצריכה ממכם ללמוד בצורה שיטתית, ובעיקר לתרגל כמה שיותר. המפתח להצלחה בבגרות בלשון היא כמה שיותר תרגול, כי חוקי השפה הם כמו חוקים מתמטיים, אם תתרגלו אותם כמה שיותר בסוף תשתפרו ובעזרת הקורס של קידום תצליחו להגיע לציון גבוה בבחינה!
נושאים נוספים שעשויים לעניין אותך: