הבגרות בהיסטוריה מקנה לנבחנים בה 2 יחידות לימוד, היא מחולקת ל-2 שאלונים: היסטוריה א' והיסטוריה ב', כאשר החלק הראשון מהווה 40% מהציון הסופי והחלק השני את 60% הנותרים. הבגרות בהיסטוריה היא אחת מבגרויות החובה ולא ניתן לקבל תעודת בגרות ללא ציון עובר במקצוע.
על הבגרות בהיסטוריה:
הבגרות בהיסטוריה נחשבת לבגרות שאינה פשוטה לרבים מהתלמידים, בעיקר בגלל הצורך בשינון של תאריכים ושימוש בזיכרון, בשונה מבגרויות הדורשות הבנה. עם זאת, הלימודים לבגרות בהיסטוריה מאוד מאתגרים וחשובים, וכאשר לומדים לבגרות ניתן לגלות פרטים היסטוריים מרתקים, ואנחנו בקידום בגרויות מאמינים שבלימודי היסטוריה הכל תלוי בצורה שבה החומר מועבר לתלמידים, ושכל סיפור ומאורע היסטורי יכול להיות אינפורמטיבי ומהנה.
בגרות בהיסטוריה א':
חומר הלימוד של הבגרות בהיסטוריה א' מתמקד בתקופה שבין 1870-1920, ועוסק בלאומיות, ימי הביניים ותקופת בית שני. בפרק הראשון של הבחינה תצטרכו להשיב על 2 שאלות מתוך 4 בנושאי הלאומיות בישראל ובעמים, ובפרק השני יש להשיב על 2 שאלות מתוך 3 בנושאי ימי הביניים או תקופת בית שני.
בגרות בהיסטוריה ב:
חומר הלימוד של הבגרות בהיסטוריה ב' מתמקד בתקופת השואה ובתהליך ההקמה של מדינת ישראל, כאשר קיימת התייחסות ב-2 חלקי הבחינה הן לאירועים הנוגעים למדינת ישראל וליהודים ברחבי העולם והן לאירועים בינלאומיים משמעותיים שהתרחשו בתקופות אלו. הבגרות מחולקת ל-4 פרקים: המשטר הטוטאליטרי, מלחמת העולם השנייה, הקמת המדינה ומלחמת העצמאות ועלייה במדינת ישראל. בסך הכל על התלמידים לענות על 4 שאלות.
הבגרות בהיסטוריה אינה חייבת להיות רק תמהיל של תאריכים ואירועים, אלא יכולה וצריכה להיות אחת הבחינות שהכי מהנה ומעניין ללמוד אליהן, והחשיבות של ידיעת ההיסטוריה אינה מוטלת בספק, ולכן עדיף שתהנו תוך כדי הלימודים עם המדריכים של קידום בגרויות.
נושאים נוספים שעשויים לעניין אותך: